Chakra voetmassage

Chakra voetmassage

Iedere chakra heeft zijn eigen lichamelijke en geestelijke functie, periode van leven, zintuig, kleur, geluid en symbolische vorm.

Chakra’s hebben een doorsnede van ongeveer 10 cm. De basis chakra (rood) en de kruin chakra (paars) worden als een paar gezien, omdat ze de uiteinde vormen van de grote energiestroom die door het ruggenmerg gaat en waarin alle chakra’s geworteld zijn. De energiestroom wil zich constant van boven naar beneden en van beneden naar boven bewegen. Dat is de natuurlijke energiestroom.

Deze energiestroom kan geblokkeerd raken door ervaringen in onze levensloop. Wanneer een chakra geblokkeerd is kan deze geen energie meer opnemen maar kan de chakra ook zijn energie niet goed meer uiten.

Op onze voeten bevinden zich reflexpunten van de zeven hoofchakra’s. Door deze reflexgebieden te masseren en te stimuleren wordt een harmoniserende impuls aan de betreffende chakra’s gegeven.

De chakra voetmassage is het bewust maken van de levensenergie in de verschillende chakra’s. iedereen heeft levensenergie nodig om te kunnen functioneren. Levensenergie is om ons heen en stroomt door ons heen. Alles wat we denken, doen, voelen en waarnemen brengt verandering teweeg in onze energiehuishouding en dus ook in onze chakra’s.

Een chakra massage gaat zodoende vaak samen met het opnieuw beleven van de oude ervaring, die de blokkade heeft veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld angst, woede of verdriet zijn. Sta je dit toe en accepteer je deze gevoelens bij jezelf, dan stel je je open voor nieuwe energie.

Volledige acceptatie kan leiden tot volledige ontspanning, wat het tegenovergestelde is van spanning en blokkering!. Zodra u aandacht geeft aan uw emoties en accepteert dat deze van u zijn, begint reeds de beweging. De vrije stroming van je energie wordt in gang gezet.

Bij een chakra voetmassage wordt eerst een korte inleidende massage gegeven om het lichaam als het ware wakker te maken of zich voor te bereiden op de komende massage. Daarna wordt er contact gemaakt met de chakra’s door de hand boven op de betreffende chakra’s te houden.

De massage duurt 45 min