Klankschaalmassage

Wat is klankschaalmassage?

Klankschaalmassage biedt diepe ontspanning aan het lichaam. De klanken en trillingen harmoniseren en ordenen het lichaam. Zo komen spanningen en of blokkades los en kan het lichaam weer herstellen.

Klankschaalmassage versterkt het zelf genezend vermogen van het lichaam. Het is een prima manier om te ontspannen en kan op zichzelf staan, en het kan ook gebeuren dat er blokkades in het lichaam of in het gevoelsleven worden ervaren. in dat geval kunnen meerdere massage gewenst zijn om daar aan te werken. Een klankschaalmassage kan ook een goede therapeutische ondersteuning zijn naast uw andere behandelingen.

Klankschaalmassage wordt gegeven over de kleding heen. Schoenen uit en eventueel sieraden en riem af die te veel met de klankschaal kunnen resoneren. Gemakkelijk zittende kleding is prettig.

Na de intake neemt u plaats op de tafel. De klankschalen worden op u of naast het lichaam gezet en rustig aangeslagen. De trilling van de klankschaal gaat door heel het lichaam heen. U hoeft verder niets anders te doen dan de heerlijke klanken en trillingen te ondergaan. Een weldaad voor lichaam en geest!.

Contra-indicaties

Hoewel het werken met klankschalen diepgaande veranderingen in iemand kan teweegbrengen, zowel geestelijk al lichamelijk, kent een behandeling met alleen klankschalen weinig contra-indicaties. Alhoewel het gebruik van klankschalen over het algemeen niet schadelijk kunnen zijn, is het in sommige gevallen toch af te raden een klankschaal behandeling te ondergaan of nodig om voorzichtigheid bij behandeling te betrachten.

voor alle duidelijkheid, een klankschaalbehandeling is geen vervanging voor een artsenbezoek of een geneesmiddel. Het werkt puur ondersteunend in een proces! Een heling kan herstel- en genezingsprocessen bevorderen en de gezondheid versterken maar mag nooit worden gezien als vervanging voor een behandeling uit de reguliere gezondheidszorg.

Het is af te raden om een klankschaalmassage te ondergaan in geval van:

  • trombose
  • ernstige hartklachten, pacemaker
  • epilepsie
  • psychose
  • spataderen
  • bij de eerste en laatste 12 weken van een zwangerschap
  • tijdens chemobehandelingen
  • het trillen van de cellen kan dan mogelijk leiden tot ongewenste neveneffecten.

Een klankschaalmassage duurt ca 45 minuten. In overleg wordt zowel de voorkant als de achterkant behandeld. De behandeling gaat over de kleding heen.