Reiki

Wat is reiki nu eingenlijk?

Reiki behoort tot de oudste geneeswijzen die de mensheid kent. De methode kwam oorspronkelijk tot ontwikkeling in Tibet en werd in de 19 eeuw herontdekt door de Japanse monnik dr. Mikao Usui. Naar de traditie van Reiki wordt verwezen in 2500 jaar oude teksten in het Sanskriet, wat een oude taal uit India is. Het Usui-systeem van natuurlijke heling, zo vernoemd naar dr. Usui, is sinds die tijd door Reiki Masters doorgegeven en wordt tegenwoordig wereldwijd beoefend.


Reiki staat voor universele levensenergie en letterlijk vertaald vanuit het Japans: “Kracht van de zon”.

Reiki is energie die door je lichaam stroomt en werkt als de zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen en in balans te brengen. Deze energie zit in ons en om ons heen.

De eigenlijke behandeling bestaat uit rustige handoplegging. Er hoeft geen diagnose te worden gesteld, de energie volgt zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft.
Blokkades die zich in de loop van je leven, in deze energiebanen opgehoopt hebben, kunnen ziekte en klachten veroorzaken. Ook de reguliere geneeskunde erkent inmiddels, dat gezond zijn betekent dat er een goede balans is tussen lichaam en geest. Reiki kan je daarbij helpen!

Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen weer vrijkomen. De energie kan weer vrij of vrijer stromen waardoor mensen zich ondanks hun ziekte of problemen die ze hebben zich niet meer of minder ziek voelen. Mensen kunnen er beter mee omgaan en gaan positiever denken. Reiki is erop gericht deze zaken te accepteren als een deel van jezelf en niet als een negatief iets. Als gevolg daarvan zullen de lichamelijke en geestelijke problemen afnemen. Het enige wat je in feite hoeft te doen is vertrouwen op Reiki. Reiki geeft je nooit meer dingen te verwerken dan je op dat moment aankan.

Let op! Reiki vervangt nooit de dokter, hulpverlener of een andere therapeut die iemand eventueel nodig heeft. ga altijd eerst met uw klachten naar de dokter.

Reiki kan ondersteunen in:

 • burn out, spanningsklachten
 • lichamelijke of geestelijke klachten
 • vermoeidheid
 • verwerking van emotionele gebeurtenissen
 • versterkt de levenskracht
 • helpt het lichaam bij het natuurlijke zelf genezingsproces
 • laat onderdrukte gevoelens vrijkomen
 • heft blokkades op
 • verlicht pijn
 • allerlei soorten angsten
 • kan helpen bij slapeloosheid
 • overprikkeling

Reiki kan ook als Afstandsbehandeling worden gegeven. Reiki op afstand heeft dezelfde voordelen als een normale behandeling in de praktijk.

Voor reiki op afstand heb ik de volgende informatie van uw nodig; uw naam, geboortedatum, woonplaats en in het kort uw klachten.

Als ontvanger van een afstandsbehandeling moet u zorgen dat u in een prettige en rustige omgeving bent waar u ongestoord kunt ontspannen. Gedurende de sessie wordt er universele energie naar de ontvanger verstuurd door middel van Reiki symbolen. De Reiki symbolen zijn nodig om contact te maken met de ontvanger.

Je kunt Reiki voelen op een aantal verschillende manieren. Ieder mens ervaart het op zijn /haar eigen wijze. Tijdens en na een behandeling met Reiki kun je voelen hoe je opgeladen wordt met een krachtige, warme en liefdevolle energie. Reiki voelt aan alsof je een innerlijk bad krijgt, en geeft je zowel een ontspannen rust als een tintelend gevoel waarmee je alles weer met meer plezier aanpakt

Reiki is een prachtige liefdevolle manier om te helen. Zowel op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.